Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandarinsufflé med morotskaka och hallonsås

Mandarinsufflé: Den här sufflédesserten är enkel att servera eftersom mandarinerna fylls med sufflémassan och fryses in flera dagar i förväg. Sedan är det bara att grädda dem direkt ur frysen!

Mandarinsufflé med morotskaka och hallonsås
Mandarinsufflé med morotskaka och hallonsås
Mandarinsufflé med morotskaka och hallonsås

Mandarinsufflé

  • 8mandariner
  • 0,5 dlströsocker
  • 4 tskpotatismjöl
  • 1 mskCointreau
  • 50 gsmör- smält
  • 0,5 dlströsocker
  • 2äggvitor- stora
  • 0,5 dlströsocker

Morotskaka (16 bitar)

  • 2ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 180 gvetemjöl
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1,5 tskkanel- mald
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlolivolja
  • 7 dlmorötter- finrivna
  • 1smör och ströbröd- till en avlång bakform

Fyllning

  • 300 gphiladelphia
  • 250 gflorsocker
  • 150 gsmör- rumsvarmt

Hallonsås

  • 200 ghallon
  • 100 gflorsocker

Gör så här

  1. Mandarinsufflé: Dela mandarinerna på tvären (spara skalet). Gröp ur fruktköttet och pressa ur juicen och sila den. Spara 2 dl.

  2. Blanda juice med 1/2 dl socker, potatismjöl och Cointreau i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt kallna.

  3. Pensla insidan av mandarinskalen med smör och sockra även insidan (1/2 dl). Ställ mandarinskalen i frysen 1 timme.

  4. Vispa äggvitor till skum, tillsätt 1/2 dl socker och vispa hårt till en marängsmet, gärna med elvisp. Blanda ner lite av marängsmeten i mandarinmassan och vänd därefter ner resten. Fyll de frysta skalen och ställ dem i frysen igen. Hit går bra att förbereda.

  5. Servering: Sätt ugnen på 225°. Ställ mandarinerna, direkt från frysen, på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, tills de rest sig och fått lite färg. Servera direkt.

Morotskaka och hallonsås

  1. Morotskaka: Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Rör ner olja och morötter.

  2. Smörj och bröa en 2-liters brödform. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Stjälp upp och låt kallna på galler.

  3. Fyllning: Blanda samman ingredienserna.

  4. Dela kakan i 3-6 lager och bred ostkrämen emellan. Lägg plastfolie i bakformen och lägg tillbaka den nu fyllda tårtan. Ställ formen i frysen.

  5. Hallonsås: Mixa hallon och florsocker. Sila bort kärnorna. -Hit går bra att förbereda-

  6. Servering: Låt morotstårtan halvtina. Skär upp halva tårtan i bitar, fördela på tallrikar (lägg tillbaka resten av tårtan i frysen till ett senare tillfälle). Garnera med hallonsås, servera direkt med varma mandarinsuffléer.

Vad tyckte du om receptet?