Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandarinmousse i sitt skal

Fräsch och härlig efterrätt.

Mandarinmousse i sitt skal
Mandarinmousse i sitt skal
Mandarinmousse i sitt skal

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 8mandariner- små, eller clementiner
  • 1ägg
  • 3 mskströsocker
  • 2 dljuice- från madarinerna
  • 1 mskapelsinjuice- koncentrerad
  • 0,75 dlvispgrädde

Garnering

  • 2 dlvispgrädde
  • 4 msknapoleon mandarinlikör
  • 1 mskströsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Skär av ett lock på mandarinerna (som till en semla). Spara locken. Gröp ur fruktköttet och kör det i mixer till en juice, sila.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i juicen och apelsinkoncentratet. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen.

  3. Lyft upp och gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda dem med lite av moussen och vispa sen ner allt i moussen under kraftig vispning. Fördela omedelbart i de urgröpta skalen. Förvara i kylen under plastfilm. Hit kan förberedas dagen före.

  4. Några timmar innan gästerna kommer vispas grädden med mandarinlikören och sockret. Spritsa vackra toppar på mandarinerna och dekorera med locket. Förvara i kylen tills det är dags att servera.

Vad tyckte du om receptet?