Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Manchegosnittar med rabarberchutney


Den spanska fårosten manchego passar mycket bra med en sötsyrlig rabarberchutney.

Manchegosnittar med rabarberchutney

Manchegosnittar med rabarberchutney

Manchegosnittar med rabarberchutney

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 200 gmanchego
  • surdegsbröd
  • bordsmargarin

Rabarberchutney:

  • 0,5rödlök
  • margarin- eller smör, att steka i
  • 200 grabarber
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5ingefära- syltad (finns att köpa i lite större affärer)

Topping:

  • rödlöksskivor- några tunt skurna

Gör så här

  1. Börja med rabarberchutneyn. Skala och skär rödlöken i fina bitar och rabarbern i skivor.

  2. Fräs rödlöken mjuk och glansig­ i lite margarin i en kastrull. Tillsätt­ rabarber och socker och låt chutneyn­ småkoka på medeltemperatur i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Låt chutneyn kallna.

  3. Skär ingefäran i mycket små bitar och rör ner i chutneyn. Låt chutneyn bli kyllskåpskall.

  4. Skär bort kanten på osten och skär osten i tunna skivor, gärna så att det blir som trianglar. Skär ­brödet i tunna skivor och sedan ­trianglar. Bred bordsmargarin på brödet och täck med en skiva manchego­. Toppa med en klick rabarberchutney och lite rödlök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök