Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den spanska fårosten manchego passar mycket bra med en sötsyrlig rabarberchutney.
Börja med rabarberchutneyn. Skala och skär rödlöken i fina bitar och rabarbern i skivor.
Fräs rödlöken mjuk och glansig i lite margarin i en kastrull. Tillsätt rabarber och socker och låt chutneyn småkoka på medeltemperatur i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Låt chutneyn kallna.
Skär ingefäran i mycket små bitar och rör ner i chutneyn. Låt chutneyn bli kyllskåpskall.
Skär bort kanten på osten och skär osten i tunna skivor, gärna så att det blir som trianglar. Skär brödet i tunna skivor och sedan trianglar. Bred bordsmargarin på brödet och täck med en skiva manchego. Toppa med en klick rabarberchutney och lite rödlök.
Recept från Mitt kök