Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maltesersås - recept på sås smaksatt med apelsin

Maltesersåsen ingår i hollandaisefamiljen och är smaksatt med pressad apelsin i stället för citron. Den är god att servera till grillad rödingfilé eller att doppa grillade räkor i.

Maltesersås - recept på sås smaksatt med apelsinMaltesersås - recept på sås smaksatt med apelsinMaltesersås - recept på sås smaksatt med apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 1apelsin
  • 2 msktorrt vitt vin
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 3äggulor
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmströsocker
  • 0,5 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.

  3. Blanda apelsinsaft, vin, vinäger och äggulor i en kastrull. Sjud under kraftig omrörning tills det tjocknat.

  4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret, lite i taget. Vispa till en pösig sås. Krydda med salt, socker och cayennepeppar. Rör i apelsinskalet och servera.

Vad tyckte du om receptet?