Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka spröda chokladmakroner med tryffelfyllning!
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna hårt i en ren torr bunke. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa till en seg och hård marängsmet.
Blanda florsocker med mandelmjöl och kakao. Sikta ner i marängen genom en nätsil. Rör om till en blank smet med en slickepott.
Fyll en spritspåse med marängen. Spritsa ut 40 klickar. Låt vila på plåten 45 minuter. Grädda i nedersta delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll över grädden och rör tills chokladen smälter. Tillsätt smör och mandellikör och rör slätt. Låt svalna.
Spritsa en jämn klick av grädd- och chokladsmeten på hälften av kakornas bottnar.
Fäst samman botten mot botten med andra hälften av kakorna. Tryck till och ställ svalt.
Recept från Mitt kök