Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Makroner med chokladtryffel

Baka spröda chokladmakroner med tryffelfyllning!

Makroner med chokladtryffelMakroner med chokladtryffelMakroner med chokladtryffel
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 2 mskströsocker
  • 3 dlflorsocker
  • 3 dlmandelmjöl
  • 2 mskkakao

Chokladtryffel

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 200 gmörk choklad- 70%
  • 75 gsmör
  • 1 mskmandellikör- eller konjak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.

  2. Vispa äggvitorna hårt i en ren torr bunke. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa till en seg och hård marängsmet.

  3. Blanda florsocker med mandelmjöl och kakao. Sikta ner i marängen genom en nätsil. Rör om till en blank smet med en slickepott.

  4. Fyll en spritspåse med marängen. Spritsa ut 40 klickar. Låt vila på plåten 45 minuter. Grädda i nedersta delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

  5. Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll över grädden och rör tills chokladen smälter. Tillsätt smör och mandellikör och rör slätt. Låt svalna.

  6. Spritsa en jämn klick av grädd- och choklad­­smeten på hälften av kakornas bottnar.

  7. Fäst samman botten mot botten med andra hälften av kakorna. Tryck till och ställ svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök