Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Makrilltacos med goda tillbehör

Sugen på tacos? Med fisk på burk är det lätt att fixa god taco-middag med en tvist. Picklad rödlök och mangosalsa blir de perfekta tillbehören.

Makrilltacos med goda tillbehör
Makrilltacos med goda tillbehör
Makrilltacos med goda tillbehör
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 3 burkarmakrillfiléer- I curry- eller tomatsås
  • 8tortillabröd- stora, eller 12 små
  • 1jalapeño
  • 0,5 krukakoriander
  • 2lime- i klyftor
  • flingsalt

Picklad rödlök

  • 2 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 2rödlökar

Mangosalsa

  • 1gurka
  • 1grön spansk peppar- mild
  • 0,5 krukakoriander
  • 3 dlmango- i tärningar, färsk eller fryst
  • 0,5lime- färskpressad saft
  • 1 mskolivolja

Avokadokräm

  • 2avokado- stora, mogna
  • 1 dlcrème fraiche
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 0,5lime- färskpressad saft

Gör så här

  1. Picklad lök: Koka upp vatten och blanda det med sockret tills det löser sig. Blanda i ättikan. Låt kallna. Skala och skiva löken. Häll lagen över löken och låt kallna. Låt marinera i cirka 1 timme.

  2. Salsa: Skala gurkan slarvigt och skär den i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Hacka koriander. Blanda gurka, pepparfrukt, koriander och mango i en skål. Blanda i limesaft och låt stå kallt i 40 minuter.

  3. Kräm: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mixa avokadoköttet slät med stavmixer. Tillsätt crème fraiche och mixa ihop. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Ställ kallt i cirka 20 minuter.

  4. Servering: Dela makrillfiléerna i mindre bitar och servera dem med picklad lök, mangosalsa och avokadokräm i bröd tillsammans med skivad jalapeño, koriander och limeklyftor. Servera salt vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?