Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Makrillskagen - recept

Det här är en variant på den klassiska skagenröran, fast med rökt makrill. Välj själv om du vill klicka röran på bitar av knäckebröd, då räcker den till 12 stycken, eller servera den i skål.

Makrillskagen - recept
Makrillskagen - recept
Makrillskagen - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1rökt makrillfilé
  • 125 gkesella
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 3 mskrödlök- hackad
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • flingsalt

Till servering

  • knäckebröd
  • citron- rödlök och dill

Gör så här

  1. Det här är en variant på den klassiska skagenröran, fast med rökt makrill. Välj själv om du vill klicka röran på bitar av knäckebröd, då räcker den till 12 stycken, eller servera den i skål.

  2. Blanda kesella, majonnäs, lök, dill och peppar. Smaka av med salt. Vänd ner makrillen.

  3. Lägg röran på bitar av knäcke- bröd vid servering. Garnera med en citronbit, rödlök och dill. Eller servera röran i en skål tillsammans med knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök