Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver


Den här makrillrätten är mycket snabbgjord och ljuvligt god. Hoppa inte över citronskalet, det är det som gör det där lilla extra.

Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver

Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver

Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver

Annika Broman

Ingredienser

  • 400500 gmakrillfilé- (här fungerar även fryst makrill)
  • ströbröd- ca 1 dl
  • salt
  • margarin- eller smör, att steka i
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 6soltorkade tomater i olja
  • 1 msksoltorkade tomater- av smaksättningen
  • 1 dlsvarta oliver
  • citron- finrivet skal från 1
  • bladpersilja
  • färskpotatis- kokt

Gör så här

  1. 
Vänd makrillen i ströbröd.


  2. Stek fisken lite lätt i ganska rikligt med margarin eller smör i en stekpanna, stek några åt gången.


  3. Lägg tillbaka makrillen i stekpannan och tillsätt mellangrädde, soltorkade tomater, smaksättningen och oliver. Låt alltsammans koka tills fisken är färdig, det tar 5-10 minuter.

  4. 
Strö på citronskal och bladpersilja. Smaka av med salt.


  5. Servera makrillen med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök