Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Makrill plaki

Plaki är en grekisk fiskrätt som också kan lagas med uer (havsabborrefiléer). Här har jag använt makrillfiléer. Hela vitlöksklyftor kan bakas med fisken i ugnen, dessa kan uteslutas.

Makrill plakiMakrill plakiMakrill plaki

Ingredienser

  • 500600 gmakrillfilé
  • 1 tsksalt
  • 2 krmcitronpeppar
  • 1 tskolivolja
  • 1citron- pressad saft från (ca 3/4 dl)

Pålägg

  • 2 mskmyntablad
  • 4tomat
  • 2 dlsvarta oliver- urkärnade
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja

Tillbehör

  • potatis- kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem på ett oljat ugnssäkert fat. Häll över citronsaften.

  3. Hacka myntablad och tomater. Skiva oliverna. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fördela mynta, tomater, oliver och vitlök över fisken. Ringla över olivolja. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 20 min eller tills fisken är klar.

  4. Servera med kokt potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?