Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Makrill med tropisk fruktsalsa

En riktigt god kombination är rökt fisk med söta och friska frukter som papaya, melon och lime. I stället för burgare kan man servera fiskfiléerna och salsan till kokt het färskpotatis.

Makrill med tropisk fruktsalsa
Makrill med tropisk fruktsalsa
Makrill med tropisk fruktsalsa

Ingredienser

  • 2makrillar- rökta, (eller 4 st böcklingar)

Tropisk fruktsalsa

  • 1papaya- tärnad
  • 1vattenmelon- klyfta, i tärningar
  • 1äpple- tärnat
  • 2salladslökar- i små bitar
  • 1 tsklime- rivet skal
  • 1 krmsalt

Servera med

  • limeklyftor
  • sallad
  • 4 skivorbröd- rostat eller grillat

Gör så här

  1. Rensa fisken till benfria filéer.

  2. Blanda samman salsan.

  3. Grilla eller rosta brödet. Lägg salladsblad på bröden och fördela fisken ovanpå. Toppa burgaren med salsa.

Vad tyckte du om receptet?