Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Makrill med sallad av endive, apelsin och krabba

Makrill passar bra att grilla eftersom den är fet och fast i köttet.

Makrill med sallad av endive, apelsin och krabbaMakrill med sallad av endive, apelsin och krabbaMakrill med sallad av endive, apelsin och krabba

Ingredienser

  • 48makrillfiléer- (ca 200 g per person)
  • 1 tsksalt
  • 1 mskrapsolja- kallpressad

Mango- och limeglace

  • 1,5 dlmango chutney
  • 1lime
  • 0,5 tskröd chili- strimlad, t ex spansk peppar
  • 0,5 tsksalt

Endivesallad

  • 3endiver
  • 0,5fänkål
  • 3apelsiner
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskrapsolja- kallpressad
  • 150 gkrabbkött- (från hel krabba eller konserv)

Gör så här

  1. Glace: Mixa mango chutney slät med mixerstav. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda mango chutney, limeskal, limesaft och chili. Smaka av med salt. Spara hälften av glacen till servering.

  2. Endivesallad: Plocka endivebladen och lägg dem i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.Häll av vattnet från endiverna. Skär dem eventuellt i mindre bitar. Blanda endiveblad, fänkål och apelsiner till en sallad. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja. Fördela krabbköttet över.

  3. Krydda makrillen med salt och pensla med olja. Grilla den på direkt värme med skinnsidan ner först, ca 5 min per sida. Pensla med glace under tiden.

  4. Servera makrillen med endivesallad och den sparade glacen.

Vad tyckte du om receptet?