Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 15g
Protein: 23g
Kolhydrater: 42g
Recept på makaronilåda. I stället för makaroner har vi valt en annan typ av pasta som håller sig lite mer ”tuggig” eller ”al dente” i ugnen.
Sätt ugnen på 225°.
Koka pastan enligt anvisning på förpackning-en men ta av någon minut tidigare och häll av i durkslag.
Dela, skölj och strimla löken. Fräs i 1 msk olja ca 3 min.
Putsa och skär skinkan i tärningar. Blanda med pasta och stekt lök.
Smörj en form (ca 20x30 cm) med 1 msk olja. Fyll med pastablandningen.
Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll över pastan.
Hacka persiljan och strö hälften över pastan. Toppa med riven ost.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Strö över resten av persiljan och servera genast, gärna med en grönsallad till!