Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gratinerad pasta med ostsås och körsbärstomater. Förbered gärna pastan dagen innan, gratinera mitt i ugnen i 200° ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Dela tomaterna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Koka upp under omrörning och koka ca 2 min. Rör ner 4 1/2 dl av osten och smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan. Blanda i tomaterna.
Bred ut pastan på en smord ugnssäker form, strö över resten av osten och basilikan. Ringla över olivoljan.
Gratinera mitt i ugnen 18–20 min.