Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Makaroni al forno

Gratinerad pasta med ostsås och körsbärstomater. Förbered gärna pastan dagen innan, gratinera mitt i ugnen i 200° ca 30 min.

Makaroni al forno
Makaroni al forno
Makaroni al forno

Ingredienser

  • 10cocktailtomater- (250 g)
  • 300 gpasta- t ex makaroner eller penne
  • 4 mskvetemjöl
  • 8 dlmjölk
  • 5 dlost- riven, gärna olika sorter
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tsksmör- till formen
  • 3 mskbasilika- eller persilja finstrimlad
  • 2 tskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Dela tomaterna.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

  4. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Koka upp under omrörning och koka ca 2 min. Rör ner 4 1/2 dl av osten och smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan. Blanda i tomaterna.

  5. Bred ut pastan på en smord ugnssäker form, strö över resten av osten och basilikan. Ringla över olivoljan.

  6. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min.

Vad tyckte du om receptet?