Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsvåffla med tacotopping

Snabbt, billigt och enkelt. Låt barnen hjälpa till i köket, då brukar aptiten infinna sig.

Majsvåffla med tacotopping
Majsvåffla med tacotopping
Majsvåffla med tacotopping
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 120 gvetemjöl- (2 dl)
  • 120 gmajsmjöl- (2 dl) till exempel risenta
  • 2,5 dlmjölk
  • 2 tskbakpulver
  • 2ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 400 gköttfärs
  • tacokrydda- (1 påse)
  • majs- hackade tomater, avokado, skivad rödlök, gräddfil och riven ost

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ned mjölken lite i taget.

  2. Tillsätt äggen ett och ett, vispa mellan varje.

  3. Låt smeten svälla ett tag. Värm våffeljärnet och tillsätt lite smör i laggen.

  4. Beräkna 2-3 minuter per våffla.

  5. Servera med tacokryddad köttfärs, majs, avokado, tomater, skivad rödlök och gräddfil.

  6. Toppa med riven ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök