Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på majssoppa med sötpotatis. En len och söt soppa som toppas med salt ädelost och rostad saltad mandel.
Stek majskornen i 2 msk olja i en het stekpanna så att de får lite färg. Ta upp och lägg majsen i en gryta.
Skala och tärna sötpotatisen. Stek den i 2 msk olja i stekpannan så att den får fin färg. Skala och hacka schalottenlök och vitlök och låt -steka med sötpotatisen i ca 2 min. Lägg över allt i grytan.
Häll vinet i grytan och låt koka upp. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt sjuda under lock tills sötpotatisen är mjuk i ca 10 min. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Passera soppan genom en sil ner i en ren gryta. Tryck med baksidan av en slev eller med en slickepott så att all vätska pressas ur.
Rör ner crème fraiche i soppan och koka upp. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar.
Tillbehör: Rosta mandeln hastigt i olja i en stekpanna. Krydda med salt. Smula ädelosten.
Häll soppan i tallrikar och toppa med mandel och ädelost samt gärna lite chiliflakes för den som önskar.