Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majssoppa med korvslantar

Förgyll vardagen med en guldgul värmande soppa! Variera genom att servera soppan med bitar av grillad kyckling eller tärnad skinka.

Majssoppa med korvslantar
Majssoppa med korvslantar
Majssoppa med korvslantar

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1morot- stor (ca 150 g)
  • 1röd spansk peppar- mild
  • 1 mskolivolja
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 burkarmajs- (à 340 g)
  • 2 dlmjölk
  • 6 dlvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2korvar- t ex chorizo

Garnering

  • kryddgrönt- t ex basilika eller rucola

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i små bitar. Dela, kärna ur och hacka pepparn.

  2. Fräs löken, moroten och pepparn i oljan, i en gryta 3-5 min utan att det tar färg.

  3. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt majsen med spad och koka under lock ca 10 min. Häll soppan i en mixer och kör till en slät massa. Häll tillbaka soppan i grytan och späd med mjölken och vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.

  4. Skiva korven i slantar och fräs dem i en torr stekpanna 1-2 min. Servera soppan med korvslantarna. Garnera med kryddgrönt.

Vad tyckte du om receptet?