Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majssallad

Koriander, vitlök och chili sätter mycket smak på den sötstarka salladen.

MajssalladMajssalladMajssallad
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4majskolvar- eller 2 burkar majskorn (à ca 300 g)
  • 1 knippasalladslök
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskråsocker
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 100 gbladspenat- färsk
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Dra bort blasten från den färska majsen. Ställ majskolven på högkant och skär av majskornen. Låt majs på burk rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs majs, lök, chili och vitlök i olja i en kastrull ca 5 min under omrörning. Tillsätt socker, citronsaft och salt och fräs ytterligare ca 5 min. Låt kallna.

  3. Ansa och finhacka spenaten. Grovhacka koriandern. Rör ner spenat och koriander i majssalladen precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?