Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsplättar med ricotta och lönnsirapsstekt bacon

Recept på majsplättar med stekt bacon. Riktig cowboymat! Den söta majsen och lönnsirapen tillsammans med det salta och rökta baconet blir en fin kombo.

Majsplättar med ricotta och lönnsirapsstekt baconMajsplättar med ricotta och lönnsirapsstekt baconMajsplättar med ricotta och lönnsirapsstekt bacon
Majsplättar med ricotta Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 250 gricottaost
  • 2ägg
  • 2 dlfilmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 1salladslök
  • 200 gmajskorn- kokta
  • 1,5 dlparmesanost- finriven
  • 2 msksmör- eller rapsolja

Lönnsirapsstekt bacon

  • 2 pktbacon- (à 140 g)
  • 23 msklönnsirap

Gör så här

  1. Vispa ihop ricotta, ägg och filmjölk. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i ostsmeten.

  2. Ansa och strimla salladslöken. Vänd ner lök och majskorn i smeten.

  3. Stek plättar i smör eller olja i en stekpanna i ca 2 min på varje sida på medelstark värme.

  4. Bacon: Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna. Häll på lönnsirapen och skaka runt pannan. Låt baconet rinna av på hushållspapper.

  5. Servera majsplättarna toppade med bacon.

Vad tyckte du om receptet?