Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsplättar med fetaostkräm och bacon

Majsplättar med fetaostkräm och bacon
Majsplättar med fetaostkräm och bacon
Majsplättar med fetaostkräm och bacon
Annika Broman

Ingredienser

  • 1ägg
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlmajsmjöl
  • 20 gsmör- smält
  • 0,5 krmsalt
  • svartpeppar- några drag med kvarnen

Fyllning

  • 75 gfetaost
  • 1 dlärtor- små gröna (frysta, tinade)
  • 0,5 dlgrekisk yoghurt
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskhonung

topping

  • 120 gbacon
  • gräslök

Gör så här

  1. Vispa samman ägg, mjölk, majsmjöl, kryddor och smör. Låt smeten svälla 15 minuter. Grädda plättar i plättlagg med smör. Tänk på att vispa upp smeten mellan varje omgång plättar. Lägg plättarna på en tallrik och plasta in väl, så inte plättarna torkar.

  2. Rör samman ingredienserna till fyllningen, mosa fetan och ärtorna med en gaffel, smaka av med salt och peppar.

  3. Stek baconet knaprigt och låt kallna på hushållspapper.

  4. Lägg långa fina strån av gräslök i kokande vatten. Ta av från värmen, låt ligga några sekunder och häll sedan av vattnet. Kyl ned gräslöksstråna med kallt vatten.

  5. Lägg en klick fyllning i mitten på varje plätt, sedan en skärva bacon och bind samman med gräslöken.

  6. TIPS!

  7. Gör plättar (kan även frysas) och fyllningen dagen innan, ha fyllningen i en spritspåse och lägg färdigställ plättarna timmarna innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök