Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsplättar med avokado och keso

Recept på majsplättar med avokado och keso. Plättar är alltid populärt, här med guldgul majs och keso i smeten.

Majsplättar med avokado och keso
Majsplättar med avokado och keso
Majsplättar med avokado och keso
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 gmajskorn- frysta
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 2ägg
  • 1 dlgräddfil
  • 2 msksmör
  • 2avokado
  • 250 gkeso

Gör så här

  1. Lägg majsen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och dra kastrullen åt sidan.

  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Knäck i äggen och tillsätt gräddfilen. Vispa ihop till en jämn, tjock smet.

  3. Låt majsen rinna av i ett durkslag. Mixa den till ett grovt mos i en matberedare. Rör ner det i smeten.

  4. Hetta upp smör i en stekpanna. Klicka ut plättar av smeten och stek dem ca 1 minut på varje sida. Servera varma med avokado och Keso.

  5. Tips! Lite bakpulver i smeten gör att plättarna lyfter till oanade höjder!

Vad tyckte du om receptet?