Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Muffinsarna är godast nygräddade men håller sig även några dagar i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt, eller klipp till fyrkantiga bitar av bakplåtspapper och tryck ner i formen.
Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och filmjölken.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. Tillsätt det till filmjölksblandningen och rör till en slät smet.
Hacka spenaten och skär kronärtskockshjärtan i mindre bitar.
Ställ majskolven på en skärbräda så att den står vertikalt och skär av majskornen. Det får gärna bli lite större ”sjok” av majskorn. Skär majsen i mindre bitar och blanda ner dem i smeten tillsammans med spenaten och kronärtskocksbitarna.
Fördela smeten i formarna och grädda muffinsen mitt i ugnen i 13–15 min. Känn efter med en provsticka att de är färdiggräddade. Låt dem svalna.