Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsmuffins med spenat

Muffinsarna är godast nygräddade men håller sig även några dagar i kylskåp.

Majsmuffins med spenat
Majsmuffins med spenat
Majsmuffins med spenat
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2ägg
  • 100 gsmör- smält
  • 3,5 dlfilmjölk
  • 3 dlpolenta
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 tsksalt
  • 40 gspenat- färsk
  • 3kronärtskockshjärtan
  • 1majskolv- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt, eller klipp till fyrkantiga bitar av bakplåtspapper och tryck ner i formen.

  2. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och filmjölken.

  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. Tillsätt det till filmjölksblandningen och rör till en slät smet.

  4. Hacka spenaten och skär kronärtskockshjärtan i mindre bitar.

  5. Ställ majskolven på en skärbräda så att den står vertikalt och skär av majskornen. Det får gärna bli lite större ”sjok” av majskorn. Skär majsen i mindre bitar och blanda ner dem i smeten tillsammans med spenaten och kronärtskocksbitarna.

  6. Fördela smeten i formarna och grädda muffinsen mitt i ugnen i 13–15 min. Känn efter med en provsticka att de är färdiggräddade. Låt dem svalna.

Vad tyckte du om receptet?