Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsmuffins med hasselnötter

Dessa muffins är inte så söta och passar därför lika bra till kaffet som till frukost. Muffinsen med majs och nötter är perfekta att ta med på utflykten. Hasselnötterna kan uteslutas.

Åsa Swanberg
Majsmuffins med hasselnötter
Majsmuffins med hasselnötter
Majsmuffins med hasselnötter
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 dlhasselnötter- grovhackade
  • 2ägg
  • 2 dlmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla 12 små aluminiumformar eller en muffinsplåt.

  2. Blanda ihop majsmjöl, vetemjöl, strösocker, salt, bakpulver och hasselnötter. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll äggvispet över mjölblandningen och vänd försiktigt ihop det till en jämn smet.

  3. Fördela smeten upp till kanten i formarna och grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?