Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fond du chef är ett gelé som används i stället för buljongtärning eller fond. Det innehåller inga tillsatta smakförstärkare eller konserveringsmedel.
Sätt ugnen på 150°.
Repa bladen från rosmarinen och peta in dem under kycklingskinnet. Krydda filéerna med salt och peppar. Bryn dem i smör, först med skinnsidan neråt, ca 3 min på varje sida.
Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 20 min. Låt kycklingen vila ca 5 min.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka potatis och vitlök i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem rinna och ånga av.
Stöt potatis och vitlök med en potatisstöt till ett grovt mos. Blanda i lätt crème fraiche och smaka av med salt och cayennepeppar.
Strimla squashen. Fräs squashen i smör i en stekpanna ca 5 min. Blanda i tomaterna och krydda med salt.
Koka upp vin, vatten och fond i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redning och smör i skyn.
Skär kycklingen i breda skivor. Fördela stompet på tallrikar och lägg på kycklingen. Lägg squash och tomater runt om. Ringla över skyn. Garnera med rosmarin och servera.