Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majskycklingfilé med vitlöks- och potatisstomp, fräst squash och vinsky

Fond du chef är ett gelé som används i stället för buljongtärning eller fond. Det innehåller inga tillsatta smakförstärkare eller konserveringsmedel.

Majskycklingfilé med vitlöks- och potatisstomp, fräst squash och vinsky
Majskycklingfilé med vitlöks- och potatisstomp, fräst squash och vinsky
Majskycklingfilé med vitlöks- och potatisstomp, fräst squash och vinsky
Recept på majskycklingfilé med vitlöks- och potatisstomp, fräst squash och vinsky. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gmajskycklingfilé- med skinn
  • 2rosmarinkvistar
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Stomp

  • 810potatisar- (ca 800 g)
  • 1vitlök- hel
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Fräs

  • 1squash- (300 g)
  • 1 msksmör
  • 1körsbärstomater- (250 g) ask
  • 0,5 tsksalt

Sky

  • 1 dlvin- torrt vitt
  • 1 dlvatten
  • 0,5 förpfond du chef med kycklingsmak- (Knorr)
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 msksmör

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Repa bladen från rosmarinen och peta in dem under kycklingskinnet. Krydda filéerna med salt och peppar. Bryn dem i smör, först med skinnsidan neråt, ca 3 min på varje sida.

  3. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 20 min. Låt kycklingen vila ca 5 min.

  4. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka potatis och vitlök i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem rinna och ånga av.

  5. Stöt potatis och vitlök med en potatisstöt till ett grovt mos. Blanda i lätt crème fraiche och smaka av med salt och cayennepeppar.

  6. Strimla squashen. Fräs squashen i smör i en stekpanna ca 5 min. Blanda i tomaterna och krydda med salt.

  7. Koka upp vin, vatten och fond i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redning och smör i skyn.

  8. Skär kycklingen i breda skivor. Fördela stompet på tallrikar och lägg på kycklingen. Lägg squash och tomater runt om. Ringla över skyn. Garnera med rosmarin och servera.

Vad tyckte du om receptet?