Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på majskycklingfilé med apelsinsås och klyftpotatis. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att använda en ugnstermometer.
Potatis: Skala och klyfta potatisen, koka den 5 min i saltat vatten. Låt ånga av i durkslag.
Kyckling: Sätt ugnen på 150°. Salta kycklingen runt om. Stek den i smör med skinnsidan ner tills skinnet är gyllenbrunt. Vänd och stek ytterligare ca 2 min.
Lägg filéerna i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 20 min tills innertemperaturen är 67°. Täck och ställ åt sidan till servering. Höj ugnsvärmen till 250° till potatisen.
Smält smöret i en långpanna.Blanda smöret med olja, potatisklyftor och salt. Ugnsbaka potatisen mitt i ugnen ca 15 min tills den fått fin färg. Rör om en gång under tiden.
Sockerlag: Skölj apelsinen till lagen. Dra av det gula skalet med ett zestjärn. Sjud skalet i socker och vatten på svag värme under lock 5 min. Sila lagen.Spara lagen till såsen och skalet till servering.
Sallad: Skala alla apelsinerna med en vass kniv så att allt det vita skalet försvinner. Skär ut hinnfria klyftor över en skål. Spara saften till såsen.
Skölj, ansa och strimla sellerin. Blanda apelsinklyftor, selleri och salt. Strö över pumpakärnor.
Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i smör 2-3 min.
Blanda i tomatpuré, vatten, soja, apelsinsaft, madeira och sockerlag. Smula i buljongtärningen. Rör om. Koka utan lock tills 3 dl återstår.
Sila och red av med majsstärkelse utrört i vatten.
Smaka av med salt. Koka 2-3 min. Rör ner smör.
Servera kycklingen med klyftpotatis, sås och sallad. Garnera med apelsinskal.