Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majskyckling med bönsallad, krutonger och rostad paprikadressing

Kycklingen kan även grillas i grillpanna eller stekas i stekpanna och sedan efterstekas i ugnen. 

Majskyckling med bönsallad, krutonger och rostad paprikadressing
Majskyckling med bönsallad, krutonger och rostad paprikadressing
Majskyckling med bönsallad, krutonger och rostad paprikadressing
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gmajskycklinglårfiléer- med skinn
  • 1zucchini
  • 1 mskolivolja- + 2 msk + 1 msk
  • 1 tsksalt- + 1/2 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1ciabattabröd- litet
  • 200 gharicots verts
  • 200 gvaxbönor
  • 200 gsockerbönor
  • 1bananschalottenlök
  • 1 burkvita bönor- stora (400 g)

Paprikadressing

  • 1 burkgrillad paprika- (200 g)
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskhonung
  • 2 krmsalt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Ansa och skär zucchinin i ca 1 cm breda skivor. Pensla kycklingen med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Krydda zucchiniskivorna med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Grilla kycklingen direkt runt om så att den får fin färg. Lägg den vid sidan av glöden och grilla indirekt tills kycklingen är genomgrillad, 70° innertemperatur, beräkna ca 20 min. Grilla zucchiniskivorna direkt ca 2 min på varje sida.

  3. Paprikadressing: Låt paprikan rinna av. Mixa den med olja, vinäger och honung. Krydda med salt.

  4. Skär brödet i riktigt tunna skivor. Stek dem i 2 msk olja i en stekpanna på båda sidor tills de fått fin färg.

  5. Ansa haricots verts och vaxbönor. Ansa och strimla sockerbönorna. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.

  6. Skala och finhacka löken. Skölj de vita bönorna med kallt vatten och låt rinna av.

  7. Skär kycklingen i breda skivor. Blanda bönor, zucchini, krutonger och lök på ett fat. Ringla över 1 msk olja. Lägg på kycklingen och servera med paprikadressingen. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?