Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njut av en supergod kyckling med blomkålspuré, rostade grönsaker och svamp. En smakrik rödvinssås serveras till. Sötman i såsen kommer från morötterna och den milda rökta smaken kommer från det varmrökta fläsket.
Sås: Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och morot. Skär fläsket i små bitar.
Fräs lök, vitlök, morot, fläsk, tomatpuré, timjan och lagerblad i 1 msk smör 2–3 min. Häll på vin, vatten och fond. Koka ihop tills hälften återstår, ca 3 dl. Sila. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och red av såsen. Låt koka upp. Rör ner 1 msk smör strax före servering.
Blomkålspuré: Ansa blomkålen och spara några späda blad till garnering. Dela blomkålen i små buketter och skär några till 16 tunna skivor att rosta. Skala potatisen, skär den i grova bitar. Koka potatis och blomkål i vatten tills de är mjuka. Låt rinna av. Mosa med en potatisstöt. Bryn smöret, vispa ner det i purén. Salta och peppra.
Majskyckling: Sätt ugnen på 125°. Putsa kycklingen. Bryn den i smör runt om, salta och peppra. Stek färdigt mitt i ugnen ca 25 min, tills innertemperaturen är 68°. Låt vila ca 10 min.
Grönsaker: Höj ugnsvärmen till 225°. Skala morötterna och skär dem på längden. Lägg blomkålsskivor och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
Skär kycklingen i skivor. Servera med blomkålspuré, grönsaker, svamp och sås. Garnera med blomkålsblast och timjan.