Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesan

Majskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesan är ett suveränt gott tillbehör som får strykande åtgång kring bordet.

Majskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesanMajskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesanMajskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesan
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 6majskolvar- förkokta
  • 1 mskolivolja
  • 4äggulor
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 3 dlrapsolja
  • 1 msktryffelolja- Zeta
  • 3 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlparmesan- grovriven
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär majskolvarna i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan och ugnsbaka mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Rör samman äggulor, senap och vinäger i en bunke. Tillsätt majs- eller rapsoljan droppvis under kraftig vispning. Står inte skålen still, ställ den på en fuktig trasa. Vispa till en tjock majonnäs.

  3. Smaksätt med tryffeloljan. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg upp majskolvarna på ett fat. Ringla över tryffelmajonnäsen och strö över rikligt med parmesan och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?