Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsfritters - frasiga små plättar till förrätt eller snacks

Majsfritters är frasiga små plättar som passar bra som förrätt eller snacks till ett glas öl. De blir frasiga och knapriga tack vare bakpulver. Ät dem med fingrarna och ha servetter till hands. 

Majsfritters - frasiga små plättar till förrätt eller snacksMajsfritters - frasiga små plättar till förrätt eller snacksMajsfritters - frasiga små plättar till förrätt eller snacks
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 burkmajs- (150 g)
  • 0,5 dljalapeño- inlagd
  • 0,5 dlost- riven, gärna cheddar
  • 1ägg
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 2 mskrapsolja

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Låt majsen rinna av. Mixa hälften av majsen med mixerstav. Hacka jalapeñon.

  2. Blanda mixad och hel majs med jalapeño, ost, ägg, majsstärkelse, bakpulver och salt.

  3. Stek små plättar av majssmeten i olja ca 3 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper. Toppa med koriander och servera dem ljumna.

Vad tyckte du om receptet?