Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsbröd

Majsbröd
Majsbröd
Majsbröd
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dldinkelmjöl fullkorn
  • 2 krmchili- explosion
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 dlvatten

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, dinkelmjöl, chili, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt olivolja och vatten och arbeta ihop till en deg.

  2. Ta upp degen och rulla ut till en längd. Dela i 12 bitar och rulla till små bollar. Låt dem vila 15 minuter under bakduk. Kavla ut till runda tunna kakor, cirka 15-20 centi­meter i diameter. Grädda i medelvarm gjutjärnspanna, cirka 2 minuter per sida.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök