Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Majsbröd med citron och rosmarin är mumsiga bullar som är mjuka i konsistensen och härligt friska i smaken. Perfekta picknickbullen eller till buffén.
Koka upp vattnet och häll det över polentan. Rör om och låt svalna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Blanda alla ingredienser i en hushållsassistent och arbeta degen ca 10 min. Låt den jäsa övertäckt ca 45 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 35 bitar. Rulla ut varje bit till små längder och sno ihop till en knut. Rulla dem i polenta. Eller forma bitarna till runda bullar om du vill göra brytbröd. Lägg knutarna på plåtar med bakplåtspapper. Stick eventuellt in en liten kvist rosmarin i varje bulle. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.