Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsbröd med citron och rosmarin  

Majsbröd med citron och rosmarin är mumsiga bullar som är mjuka i konsistensen och härligt friska i smaken. Perfekta picknickbullen eller till buffén.

Majsbröd med citron och rosmarin  
Majsbröd med citron och rosmarin  
Majsbröd med citron och rosmarin  
Foto: Peter Carlsson

Ingredienser

  • 5 dlvatten
  • 2 dlpolenta- (150 g)
  • 1citron- stor
  • 3 dlmjölk
  • 1,5 dlolivolja
  • 2 mskrosmarin- hackad
  • 50 gjäst
  • 1 msksalt
  • 16 dlvetemjöl- (ca 1 kilo)

Garnering

  • 1 dlpolenta

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll det över polentan. Rör om och låt svalna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Blanda alla ingredienser i en hushållsassistent och arbeta ­degen ca 10 min. Låt den jäsa övertäckt ca 45 min.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 35 bitar. Rulla ut varje bit till små längder och sno ihop till en knut. Rulla dem i polenta. Eller forma bitarna till runda bullar om du vill göra brytbröd. Lägg knutarna på plåtar med bakplåtspapper. Stick ­eventuellt in en liten kvist rosmarin i varje bulle. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

  4. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?