Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majsbröd - Louisiana corn bread

Majsbrödet har bitar av majs och jalapenos, och passar perfekt till whiskylagrad cheddar. Brödet går utmärkt att frysa in.

Majsbröd - Louisiana corn breadMajsbröd - Louisiana corn breadMajsbröd - Louisiana corn bread
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 gmajs- fryst eller från burk
  • 1grön chili- t ex jalapeño
  • 15 gjäst
  • 4,5 dlvatten
  • 1 påsevetesurdeg- (150 g)
  • 1,5 dldurumvete
  • 1,5 dlpolenta- majsgryn
  • 0,75 dlmajsolja
  • 3 msksalt
  • 1 tskhonung
  • 18 dlvetemjöl- (1080 g)

Garnering

  • polenta

Gör så här

  1. Mixa hälften av majsen med mixerstav till en puré. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mixad majs, chili, surdeg, durumvete, polenta, olja, salt och honung. Rör i den hela majsen och tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg, ca 15 min i en hushållsassistent. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 1/2 timme.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk, dela den i tre bitar. Forma degen till limpor. Rulla dem i polenta. Lägg dem i smorda brödformar. Låt jäsa övertäckta ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°. Ställ in bröden mitt i ugnen, häll in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Stäng luckan snabbt. Sänk ugnsvärmen till 200°. Grädda bröden ca 40 min.

  4. Ta bröden ur formarna och låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?