Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pastel de choclo är en sydamerikansk majs- och kycklinggratäng. Kyckling och färs kan förberedas dagen före servering. Gratängen blir godast om den gräddas samma dag.
Koka kycklingen i lättsaltat vatten 15–20 min. Sätt ugnen på 225°.
Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken i smör tills den fått fin färg. Tillsätt färsen och krydda med 1 tsk salt. Stek tills färsen fått fin färg. Ställ åt sidan.
Mixa majs och 1 1/2 dl socker i en matberedare ca 2 min, tills det har blivit en smet. Smält smöret i en kastrull och tillsätt majsblandning, mjölk och 1 tsk salt. Värm under omrörning ca 5 min.
Lägg köttfärsen i botten på en smord ugnssäker form. Lägg sedan på kycklingen jämnt fördelat i formen. Skala och skär äggen i fyra delar och lägg dem på kycklingen. Fördela oliverna över. Täck med majsblandningen och strö över 1 msk socker.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills gratängen fått en gyllenbrun färg.