Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majs- och kycklinggratäng (Pastel de choclo)

Pastel de choclo är en sydamerikansk majs- och kycklinggratäng. Kyckling och färs kan förberedas dagen före servering. Gratängen blir godast om den gräddas samma dag.

Majs- och kycklinggratäng (Pastel de choclo)
Majs- och kycklinggratäng (Pastel de choclo)
Majs- och kycklinggratäng (Pastel de choclo)
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gkycklinglårfilé
  • 500 gnötfärs
  • 1 tsksalt- + 1 tsk
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 kgmajskorn- frysta
  • 1,5 dlströsocker- + 1 msk
  • 2 msksmör
  • 0,75 dlmjölk
  • 3ägg- hårdkokta
  • 1 dloliver- svarta, urkärnade
  • 0,5 dlrussin

Gör så här

  1. Koka kycklingen i lättsaltat vatten 15–20 min. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken i smör tills den fått fin färg. Tillsätt färsen och krydda med 1 tsk salt. Stek tills färsen fått fin färg. Ställ åt sidan.

  3. Mixa majs och 1 1/2 dl socker i en matberedare ca 2 min, tills det har blivit en smet. Smält smöret i en kastrull och tillsätt majsblandning, mjölk och 1 tsk salt. Värm under omrörning ca 5 min.

  4. Lägg köttfärsen i botten på en smord ugnssäker form. Lägg sedan på kycklingen jämnt fördelat i formen. Skala och skär äggen i fyra delar och lägg dem på kycklingen. Fördela oliverna över. Täck med majsblandningen och strö över 1 msk socker.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills gratängen fått en gyllenbrun färg.

Vad tyckte du om receptet?