Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majs- och chilibiffar

Fina majsprickar och kryddig smak finns i dessa lättgjorda nötbiffar. Gör biffarna hemma, frys in och ta med i kylväskan. Gröna ärter ger fin färg och härlig smak till moset. Paprikahalvorna steks i ugnen innan de fylls med ärtmoset så att de får en fin sötma.

Majs- och chilibiffar
Majs- och chilibiffar
Majs- och chilibiffar

Ingredienser

  • 0,5 dlfiberhavregryn
  • 1 dlvatten
  • 600 gnötfärs
  • 1,5 dlmajs
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 dlchilisås
  • 1 tskchili- finhackad, färsk
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5 tskkanel
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Blanda fiberhavregryn och vatten i en bunke, låt stå ca 10 min.

  2. Sätt ugnen på 225°.

  3. Tillsätt färs, majs och kryddor till havregrynen. Arbeta ihop färsen så att den känns smidig och ganska fast. Forma färsen till biffar.

  4. Smält smöret i en ugnsform, lägg i biffarna. Stek mitt i ugnen ca 15 min, vänd biffarna en gång under stekningen.

Vad tyckte du om receptet?