Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majs- och ­zucchini­bröd med pesto

Matigt bröd som mättar bra på utflykten. Majsbröd är typiskt för den amerikanska södern. Här har vi lagt till riven zucchini och pesto som gör brödet ännu saftigare. Servera det med en stor klick smör.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Majs- och ­zucchini­bröd med pesto
Majs- och ­zucchini­bröd med pesto
Majs- och ­zucchini­bröd med pesto
Foto: Helén Pe / hembakat

Pesto

  • 2 dlbasilika- färsk, hårt packad
  • 1 litenvitlöksklyfta- skalad
  • 2 mskpinjenötter- rostade
  • 0,5 dlparmesan- riven
  • 0,75 dlolivolja
  • salt
  • svartpeppar

Majs- och zucchinibröd

  • 2ägg
  • 100 gsmör- smält
  • 3,5 dlfilmjölk
  • 3 dlpolenta
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 150 gzucchini- riven, (ca 3 dl)
  • 150 gfetaost- smulad
  • 2 mskpumpakärnor
  • 1 msksolroskärnor
  • 2salladslökar- skivade

Gör så här

  1. Pesto: Mixa basilika, vitlök, ­pinje­nötter, parmesan och oliv­olja med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och svartpeppar.

  2. Majs- och zucchinibröd: Sätt ­ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en bakform, ca 20 x 30 cm.

  3. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och filmjölk.

  4. Blanda ihop polenta, vetemjöl, strösocker, bakpulver, salt och bikarbonat i en annan bunke. Rör ihop det med filmjölksblandningen till en slät smet. Rör ner zucchinin i smeten.

  5. Häll smeten i formen och bred ut den. Klicka ut peston i smeten. Strö över fetaost, pumpakärnor, solroskärnor och salladslök.

  6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 40 min, känn med en provsticka så brödet är färdiggräddat. Låt brödet svalna.

Vad tyckte du om receptet?