Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matigt bröd som mättar bra på utflykten. Majsbröd är typiskt för den amerikanska södern. Här har vi lagt till riven zucchini och pesto som gör brödet ännu saftigare. Servera det med en stor klick smör.
Pesto: Mixa basilika, vitlök, pinjenötter, parmesan och olivolja med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och svartpeppar.
Majs- och zucchinibröd: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en bakform, ca 20 x 30 cm.
Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och filmjölk.
Blanda ihop polenta, vetemjöl, strösocker, bakpulver, salt och bikarbonat i en annan bunke. Rör ihop det med filmjölksblandningen till en slät smet. Rör ner zucchinin i smeten.
Häll smeten i formen och bred ut den. Klicka ut peston i smeten. Strö över fetaost, pumpakärnor, solroskärnor och salladslök.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 40 min, känn med en provsticka så brödet är färdiggräddat. Låt brödet svalna.