Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk majonnäs är gjord på äggula, och oljan tillsätts sakta under vispning. Se till att alla ingredienser har samma temperatur, då minskar risken att majonnäsen skär sig.
Blanda äggula, senap, vinäger, salt och peppar i en rundbottnad skål.
Tillsätt oljan under vispning. Först droppvis och sedan i en jämn stråle.
Tillsätt citronsaften och krydda eventuellt med mer salt och peppar.
Förvara majonnäsen i kylen i en skål täckt med plast, eller i en burk med lock. Då håller majonnäsen drygt en vecka.
Om majonnäsen skär sig, tillsätt 1–2 msk kallt vatten i stavmixerkannan och häll sedan ner den misslyckade majonnäsen medan mixern är i gång. Då blir den slät på bara några sekunder.
Läs också: