Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mafioso - recept på klassisk pizza

Recept på pizza mafioso. Älskade klassiker uppgraderad med peperoni och marinerade soltorkade cocktailtomater. En pizzafavorit för stora och små!

Mafioso - recept på klassisk pizza
Mafioso - recept på klassisk pizza
Mafioso - recept på klassisk pizza
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1pizzabotten- utkavlad (se separat grundrecept) eller 1 förpackning utkavlad pizzadeg

Topping

  • 3 dltomatsås- hemlagad eller köpt
  • 150 gpizzaost- riven
  • 125 gmozzarella- delad i små bitar
  • 810salami- tunna skivor
  • 56marinerade soltorkade cocktailtomater
  • 23peperoni
  • 10oliver
  • chiliflingor
  • basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader.

  2. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Klicka och bred ut tomatsåsen på pizzan, spara en kant runtom. Strö över riven ost.

  3. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.

  4. Ta ut pizzan och lägg på mozzarellan i små bitar. Grädda ytterligare 1 minut. Garnera med salami, cocktailtomater, peperoni, oliver och chiliflingor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

 

Recept från Mitt kök