Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mafaldine med pilgrimsmusslor

Mafaldine med pilgrimsmusslor
Mafaldine med pilgrimsmusslor
Mafaldine med pilgrimsmusslor

Tomatsås

  • 2vitlöksklyftor- stora
  • 1 msksmör
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 2 dlvermouth
  • 2 msktomatpuré
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 dlparmesan- nyriven

Tillbehör

  • 400 gmafaldine- eller annan lång pasta
  • 2plommontomater
  • 200 gsparris- i knippe
  • 20pilgrimsmusslor
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5citron- saften

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i smör. Häll i grädde, mjölk, vermouth, tomatpuré, salt och peppar. Sjud under vispning ca 15 min tills ca 3 dl återstår. Tillsätt parmesan. Dra av från värmen och låt stå under lock.

  2. Gör ett kryss i tomaterna. Lägg dem ca 30 sekunder i kokande. Lyft upp och dra bort skalet under rinnande kallt vatten. Dela kärna ur och skär dem tunna klyftor.

  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

  4. Skär bort det nedersta på sparrisen och halvera dem. Koka dem i lättsaltat vatten 3-5 min.

  5. Pensla pilgrimsmusslorna med olja och salta. Grilla dem i het grillpanna 1-2 min på varje sida. Droppa över citronsaft.

  6. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen, rör om och hetta upp.

  7. Lägg upp pastan på varma tallrikar. Lägg på tomatklyftorna, sparrisen och pilgrimsmusslorna. Toppa med hyvlade parmesanflagor och nymald svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?