Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Madeleinekakor med lime och matcha-te.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och pensla madeleineformarna med lite av det. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda vetemjöl, mandelmjöl, limeskal och matcha-te. Rör ner det smälta avsvalnade smöret. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt limesaften.
Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa försiktigt ur formarna. Låt svalna på galler. Blanda florsockret med tepulvret och sikta blandningen över kakorna.
Kökstipset! Madeleineformar finns i flera varianter: silikon, teflon eller styckvis i plåt eller aluminium. Här är en bra budgetvariant i teflon med non stick beläggning.