Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Madeleinekakor med hallon

Försvinnande goda! Tänk på att du behöver särskilda snäckformar. Dessa finns att få tag på i välsorterade köksbutiker eller på nätet.

Madeleinekakor med hallon
Madeleinekakor med hallon
Madeleinekakor med hallon
HELÉN PE

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1 dlströsocker
  • saft- zest och från 1/2 citron
  • 100 gvetemjöl- (cirka 1 1/2 dl)
  • 1,5 tskbakpulver
  • 0,51 dlhallon- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.

  2. Separera äggulor och vitor. Vispa äggulorna och sockret tills det blir vitt och pösigt. Blanda ner det smälta smöret tillsammans med saft och zest (det gula skiktet av skalet) från den halva citronen.

  3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål, sikta ner det i smeten och blanda ordentligt.

  4. Vispa äggvitorna tills de blir vita och fasta. Blanda ner dem i smeten. Dela hallonen i mindre bitar och rör ner även dem i smeten.

  5. Fyll formarna nästan ända upp baka i 10-15 minuter eller tills kakorna blivit gyllenbruna.

  6. Låt kakorna svalna lite grann i formarna och stjälp sedan ur dem och lägg dem på galler för att svalna helt.

  7. Pudra gärna med lite florsocker innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök