Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på madeleinekakor med kakao toppade med karamelliserad mjölk och flingsalt. Enklaste sättet att fördela smeten i formarna är att hälla den i en spritspåse och sedan spritsa i formarna.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och kakao. Sikta ner blandningen i äggpöset och tillsätt smör. Rör till en jämn smet.
Täck bunken med en handduk och låt smeten svälla i ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
Pensling: Smält smöret. Smörj madeleineformarna med smöret och pudra dem med mjöl. Fördela smeten i formarna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Stjälp upp dem på galler och låt kallna.
Bred kolakräm på kakorna och strö över lite flingsalt innan de serveras.
Läs också: