Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Madeleinekakor med choklad och saltkola

Recept på madeleinekakor med kakao toppade med karamelliserad mjölk och flingsalt. Enklaste sättet att fördela smeten i formarna är att hälla den i en spritspåse och sedan spritsa i formarna.

Madeleinekakor med choklad och saltkola
Madeleinekakor med choklad och saltkola
Madeleinekakor med choklad och saltkola
Madeleinekakor med choklad och saltkola Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1,25 dlvetemjöl
  • 2 mskkakao

Pensling

  • 1 msksmör
  • 1 mskvetemjöl

Topping

  • 0,5 dlkaramelliserad mjölk
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och kakao. Sikta ner blandningen i äggpöset och tillsätt smör. Rör till en jämn smet.

  2. Täck bunken med en handduk och låt smeten svälla i ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Pensling: Smält smöret. Smörj madeleineformarna med smöret och pudra dem med mjöl. Fördela smeten i formarna.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Stjälp upp dem på galler och låt kallna.

  5. Bred kolakräm på kakorna och strö över lite flingsalt innan de serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: