Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Macka med tjälknöl, surkål och ajvarmajonäs är en krämig varm macka gjord i smörgåsgrill. Det går också bra att använda våffeljärn. Majonnäsen som blir över är god att servera till grillat eller stekt kött eller fisk.
Majonnäs: Knäck ägget i en hög skål. Tillsätt ajvar, senap och olja. Sätt en mixerstav i botten på skålen och mixa till en slät majonnäs. Krydda med salt och peppar.
Skär köttet i tunna skivor. Fördela ca hälften av majonäsen på brödskivorna. Fördela kött och surkål på hälften av bröden. Strö över flingsalt. Lägg på resterande bröd och tryck ihop.
Stek de dubbla bröden i smör ca 4 min på varje sida eller grilla dem i smörgåsgrill. Halvera bröden och servera genast.