Recept av Kristina Rönnebjerg
2:a pris i "Sverige godaste macka"
Det var i Allt om Mat:s augustinummer som vi utlyste tävlingen Skapa Sveriges godaste macka. Över 50 recept på goda mackor kom in till redaktionen. I den hårda konkurrensen blev det Camilla Adlerson från Askim som gick segrande ur striden med sin nyskapande och goda sillmacka. På en hedrande andraplats kom Kristina Rönnebjergs smörgås med rökt lax och sparris. Trea blev Christer Marsnäs med grillad halloumimacka med melonsås.
Juryn som provsmakade var Mona Johansson, Cecilia Lundin, Gunilla von Heland och Petra Pettersson på Allt om Mat samt
Catarina Bennetoft på Brödinstitutet.
Juryns motivering till 2:a platsen:
”En festlig och elegant macka med det bästa från Sverige och Italien. Frasigt bröd, sötsyrligt päron, knapriga pinjenötter och god sälta från kallrökt lax.”