Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Macka med örtpastrami och pikant gurk- och sparrissallad

Den här kombinationen är också mycket bra i en wrap. Gurk- och sparrissalladen är ett utmärkt tillbehör till stekt kyckling, fisk eller annat stekt kött.

Macka med örtpastrami och pikant gurk- och  sparrissalladMacka med örtpastrami och pikant gurk- och  sparrissalladMacka med örtpastrami och pikant gurk- och  sparrissallad

Ingredienser

  • 4minibaguetter- eller liknande, gärna fullkorn
  • 1 msksmör
  • 1röd paprika
  • 8grönsalladsblad
  • 12 skivorörtpastrami

Gurk- och sparrissallad

  • 6gröna sparrisar
  • 0,5gurka
  • 0,5salladslök
  • 4rädisor

Gräddvinägrett

  • 0,5 dlvispgrädde
  • 0,5 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 tsksöt senap
  • 0,5 litenvitlöksklyfta- pressad
  • 2 krmsalt
  • 0,5 tskrosépeppar

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda ihop ingredienserna till gräddvinägretten. Ställ i kylen så länge.

  2. Sallad: Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den ca 5 min i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten för att avstanna kokningen. Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar.

  3. Skala och halvera gurkan på längden och kärna ur med en liten sked. Skär gurkan i bitar. Strimla salladslöken och hacka rädisorna grovt. Lägg grönsakerna i en skål och häll över gräddvinägretten. Låt stå i kylskåpet ca 30 min.

  4. Bre bröden med smör. Kärna ur och skär paprikan i ringar. Lägg salladsblad, paprika och pastrami ovanpå. Skeda gurksalladen över och lägg ihop bröden.

Vad tyckte du om receptet?