KÖKSTIPSET
Kamben, bbq-sås. picklad majs och majonnäs kan tillgas dagen före servering. Värm köttet några minuter innan det läggs på mackan.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matig macka med långbakade kamben, bbq-sås, majs och jalapeñomajo. Sött, salt, syrligt, lite hett och fantastiskt gott! Det här är mackan för alla som gillar långbakat kött.
Sätt ugnen på 150°. Skär och dra bort den vita hinnan som sitter på under-sidan av kambenen. Blanda socker, -spiskummin, salt och cayennepeppar. Gnid in köttet på båda sidor med blandningen. Lägg köttet på en stor bit aluminiumfolie på en plåt. Vik upp kanterna och häll över vinäger. Vik över foliekanterna så att det bildas ett tättslutande paket.
Tillaga mitt i ugnen 3 1/2–4 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt köttet svalna.
Bbq-sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka ca 5 min till en simmig sås. Låt kallna.
Picklad majs: Låt majsen rinna av. Skala och skär löken i ringar. Blanda -ättika, socker och vatten och rör tills sockret lösts upp. Blanda i majs och lök och krydda med salt. Låt stå ca 30 min.
Jalapeñomajonnäs: Knäck ägget i en hög kanna och tillsätt jalapeño, senap, vinäger och olja. Sätt mixer-staven i botten på kannan och dra den sakta uppåt under mixning. Mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.
Höj ugnsvärmen till 250°. Lägg kambenen på en skärbräda och dra ut benen. Lägg köttet på plåten och pensla med bbq-sås. Griljera köttet högt upp i ugnen ca 5 min tills det fått fin färg. Ta ut och skär köttet i bitar.
Klyv bröden och bred dem med majonnäs. Låt majs och lök rinna av. Lägg sallad på de understa bröddelarna. Lägg på köttet och ringla över lite extra bbq-sås. Toppa med -picklad majs och koriander. Lägg på brödlocken och servera.
Kamben, bbq-sås. picklad majs och majonnäs kan tillgas dagen före servering. Värm köttet några minuter innan det läggs på mackan.