Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörgås med grillad halloumi och persika

En matig vegetarisk smörgås att njuta av.

Smörgås med grillad halloumi och persikaSmörgås med grillad halloumi och persikaSmörgås med grillad halloumi och persika
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4portionsbröd- stora
  • 225 ghalloumiost
  • 2 mskolivolja- + 3 msk olivolja
  • 1rödlök
  • 2tomater- stora
  • 1persika- gärna vit
  • 0,5 krukacitronmeliss
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 msktimjanhonung
  • 70 gmâchesallad
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Halvera bröden i över- och underdel. Skär halloumin i 1/2 cm tjocka skivor. Pensla bröd och halloumi med 2 msk olivolja och lägg dem på den heta grillen. Grilla ca 1 minut på varje sida.

  2. Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Kärna ur persikan och skiva den tunt.

  3. Strimla citronmelissbladen. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda citronmeliss, chili, vinäger, honung och 3 msk olja.

  4. Lägg ihop bröden med ost, tomat, lök, persika och sallad emellan. Ringla över dressing och strö på salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?