Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mâchesallad med svart ris, champinjoner, ädelost och picklad rödlök

Recept på mâchesallad med champinjoner och ädelost. Svamp och ost är en riktigt bra smakkombo. Svart ris har en god, lite nötig smak vilken också gifter sig fint med övriga ingredienser.

Mâchesallad med svart ris, champinjoner, ädelost och picklad rödlökMâchesallad med svart ris, champinjoner, ädelost och picklad rödlökMâchesallad med svart ris, champinjoner, ädelost och picklad rödlök
Mâchesallad med svart ris, champinjoner och ädelost. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlsvart ris
  • 1rödlök
  • 1 mskättiksprit (12 %)
  • 2 mskströsocker
  • 3 mskvatten
  • 400 gchampinjoner
  • 1 mskrapsolja- + 2 msk
  • 1 tsksalt
  • 140 gädelost
  • 100 gmâchesallad
  • 1 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.

  2. Skala och skär löken i skivor. Blanda den med ättika, socker och vatten. Låt stå i ca 20 min.

  3. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek dem i 1 msk olja tills vätskan kokat in och de har fått fin färg. Krydda med salt.

  4. Smula osten. Fördela salladen på ett stort fat. Fördela riset över och lägg på champinjoner och ost. Ringla över 2 msk olja. Låt löken rinna av och strö den över salladen. Klipp över krasse och servera.

Vad tyckte du om receptet?