Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mâchesallad med champinjoner och ädelost. Svamp och ost är en riktigt bra smakkombo. Svart ris har en god, lite nötig smak vilken också gifter sig fint med övriga ingredienser.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
Skala och skär löken i skivor. Blanda den med ättika, socker och vatten. Låt stå i ca 20 min.
Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek dem i 1 msk olja tills vätskan kokat in och de har fått fin färg. Krydda med salt.
Smula osten. Fördela salladen på ett stort fat. Fördela riset över och lägg på champinjoner och ost. Ringla över 2 msk olja. Låt löken rinna av och strö den över salladen. Klipp över krasse och servera.