Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör stora bottnar av macaronsmet i stället för små macarons och gör en vacker och god tårta. Hallonkrämen syns inte så mycket på vår tårta men vill du att den ska synas mer kan du klicka ut den närmare kanten.
Vit chokladganache: Koka upp vispgrädde med citronskal och häll den över chokladen. Tillsätt smör och salt och rör till en jämn kräm. Täck krämen med plastfolie och låt den stelna i rumstemperatur i minst 6 tim.
Hallonkräm: Koka upp hallonpuré med citron, syltsocker och honung på medelvärme i ca 5 min. Ta kastrullen från plattan och tillsätt citronsyra. Täck krämen med plastfolie och ställ in den i kylskåpet.
Macaronbottnar: Sätt ugnen på 150 grader, över- och undervärme. Vispa upp äggvitorna till ett luftigt skum. Tillsätt strösocker och 2 1/3 dl florsocker. Vispa på högsta hastighet till en fast marängsmet. Vänd sedan ner mandelmjöl och 3 dl florsocker och rör tills allt är väl blandat.
Ta undan 1 dl av smeten och färga den gul. Spritsa sedan macarons,
ca 2 cm i diameter, helst på en silikonmatta men annars på bakplåtspapper. Färga sedan resten av smeten rosa och spritsa 3 stora rundlar, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Grädda de stora bottnarna i ca 15 min, de ska fortfarande vara sega i mitten. Grädda sedan de små macaronsen i ca 7 min. Låt dem svalna.
Fyll en spritspåse med 2/3 av ganachen. Spritsa ganache på hälften av de små gula macaronsen och sätt sedan ihop dem två och två.
Fyll en spritspåse, försedd med en liten stjärntyll, med resten av ganachen. Spritsa sedan ganache på första bottnen och toppa med hallonkrämen och hälften av hallonen. Lägg på den andra botten och gör samma sak. Toppa tårtan med resterande ganache och hallonkräm. Garnera tårtan med gula macarons och chokladägg.