Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mac and cheese. En lätt och krämig pasta med frasigt täcke. En variant på den klassiska amerikanska versionen.
Sätt ugnen på 250°. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Koka pastan till lätt tuggmotstånd, låt blomkålen koka med när 2 min återstår av tiden. Häll av men spara ca 2 dl av kokvattnet.
Finstrimla gräslöken. Blanda ostsås, parmesan, kokvatten, hälften av gräslöken, senap, 2 krm salt och 1 krm peppar. Pressa i vitlöken och rör om.
Blanda ostsås, pasta och blomkål. Häll upp i en smord ugnssäker form.
Stek ströbrödet i 1 msk olja i en panna på medelvärme tills det fått fin färg. Toppa gratängen med ströbrödet och stek mitt i ugnen ca 10 min.
Rödkålssallad: Ansa och finstrimla kålen, gärna på mandolin. Tillsätt 1 tsk salt och krama ihop. Tillsätt vinäger, 1/2 tsk socker, 1/2 msk olja och 1 krm peppar.
Ta ut formen och strö resterande gräslök över gratängen. Servera med kålsallad.